tel: 06-51978713 / 0172–490592 e-mail: mail@fysiokerkenzanen.nl

Fysio Kerk en Zanen is overgenomen door Floor Wijnheijmer. Na 28 jaar heeft Sabijn Gorter haar werkzaamheden als fysiotherapeute beëindigd. Myrna van Bijnen blijft verbonden aan de praktijk.

Met veel plezier en energie kijkt Floor uit naar deze (voor haar) nieuwe uitdaging!

Fysio Kerk en Zanen biedt specialistische fysiotherapeutische zorg, manuele therapie en echografie en zorgt er graag voor dat u zonder klachten kunt genieten van bewegen.

Welkom bij Fysio Kerk en Zanen

Fysio Kerk en Zanen is een kleinschalige, persoonlijke praktijk voor fysiotherapie in Alphen aan den Rijn. De praktijk is sinds 1992 een vertrouwde plek in de wijk Kerk en Zanen.

Fysio Kerk en Zanen biedt specialistische fysiotherapeutische zorg, manuele therapie en echografie. De praktijk beschikt ook over een oefenruimte waar u onder begeleiding kunt revalideren. Er zijn drie therapeuten werkzaam in de praktijk. Myrna, Paula en Floor zorgen er graag voor dat u zonder klachten kunt genieten van bewegen.

TEAM

Floor Wijnheijmer

Floor Wijnheijmer

In 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. In 2019 heb ik de opleiding tot manueel therapeut succesvol afgerond.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in dienst van andere praktijken neem ik sinds januari 2021 Fysio Kerk en Zanen over.

Ik kijk graag op een brede manier naar het lichaam en naar het klachtenbeeld. Elk lichaam en persoon is uniek en ik ga met u op zoek naar de beste behandeling is. Ik ben ambitieus en ga altijd op zoek naar innovatie en/of verbetering.

MEER LEZEN

 

Myrna van Bijnen

Myrna van Bijnen

Sinds 1999 heb ik bij Fysio Kerk en Zanen ruime ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met diverse lichamelijke klachten.
Nog steeds haal ik dagelijks voldoening uit het werken met mensen
 van alle leeftijden.

Een persoonlijke benadering staat bij mij op nummer één. Bij aanvang van de behandeling bespreek ik dan ook met u welk doel u wil bereiken en bekijken we samen welke stappen we kunnen nemen om dit doel te behalen. 

MEER LEZEN

Myrna van Bijnen

Myrna van Bijnen
Sinds 1999 heb ik bij Fysio Kerk en Zanen ruime ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met diverse lichamelijke klachten.
Nog steeds haal ik dagelijks voldoening uit het werken met mensen van alle leeftijden.

Een persoonlijke benadering staat bij mij op nummer één. Bij aanvang van de behandeling bespreek ik dan ook met u welk doel u wil bereiken en bekijken we samen welke stappen we kunnen nemen om dit doel te behalen.

MEER LEZEN...

De leidende vraag bij een eerste kennismaking is dan ook altijd: wat wilt u graag weer kunnen doen?

Een belangrijk uitgangspunt in mijn werkwijze om dit doel te behalen is tevens het geven van inzicht in het ontstaan van de klacht en het voorkomen van nieuwe klachten. Ik focus mij zodoende niet alleen op de huidige klacht of beperking, maar zet tijdens de behandeling zoveel mogelijk in op een klachtenvrije toekomst.

Omdat behandelingsmethoden regelmatig veranderen en er jaarlijks nieuwe behandeltechnieken worden ontwikkeld, is het als fysiotherapeut noodzakelijk om kennis te blijven verbreden. De afgelopen jaren heb ik me aan de hand van cursussen verdiept in onder andere: klachten omtrent lage rugpijn, medical taping concept (tapetechniek ter ondersteuning van spieren en gewrichten), schouderklachten (aan de hand van het Egmond Schuitemaker-protocol), revalidatie van schouderklachten bij o.a. cuff gerelateerde klachten  (het her-aanleren van patronen) en training en begeleiding van ouderen. Tevens ben ik aangesloten bij het heup-knienetwerk van het Alrijne ziekenhuis.

BIG registratie Myrna: 59048781604

Floor Wijnheijmer

Floor Wijnheijmer

Ik werk sinds 2014 als fysiotherapeut. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in dienst van andere praktijken heb ik sinds januari 2021 Fysio Kerk en Zanen overgenomen. In 2019 heb ik de opleiding tot manueel therapeut aan de SOMT University succesvol afgerond. 

Ik kijk graag op een brede manier naar het lichaam en naar het klachtenbeeld. Elk lichaam en persoon is uniek en ik ga met u op zoek naar de beste behandeling. Ik ben ambitieus en ga altijd op zoek naar innovatie en/of verbetering.

MEER LEZEN...

Naast mijn opleidingen tot fysiotherapeut en manueel therapeut heb ik verschillende vervolgcursussen gevolgd. Als manueel therapeut heb ik veel ervaring in het behandelen van nekpijn, rugpijn en hoofdpijnklachten. Gewrichtsproblemen vind ik het mooist om samen met u op te lossen, in het bijzonder heb ik ervaring in het behandelen van schouderklachten.

Bovendien heb ik diverse scholingen tot (musculoskeletaal) echografist gevolgd. Ik vind het een prachtige toevoeging op het vak, waarbij we door echografie toe te passen gerichter in kaart kunnen brengen wat er aan de hand is. Naast mijn werk op de praktijk ben ik werkzaam als docent echografie bij het nationaal trainingscentrum voor echografie.

Naast mijn werk sport ik graag (op dit moment vooral pilates en wielrennen) en hou ik van koken en reizen.

Ik ben aanwezig op: maandag, woensdag en vrijdag

BIG registratie Floor: 19919110104

BEHANDELINGEN

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. In de praktijk helpen we u bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten zodat u weer optimaal kunt bewegen.

Fysiotherapie is maatwerk: we bieden de behandeling die bij u past. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld gericht op het bereiken van uw doel.

U kunt direct bij ons een afspraak maken; er is geen verwijzing nodig van de huisarts.

Mocht u niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, dan komen we bij u thuis.

Fysiotherapie
Manuele therapie

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich verder heeft gespecialiseerd in klachten die vanuit de wervelkolom ontstaan. De manueel therapeut kan patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen behandelen.

Er wordt gekeken naar de manier van bewegen en naar de specifieke bewegingen van de gewrichten. De behandeling is erop gericht gewrichten (weer) soepel te laten bewegen.
Ons doel is om de functie te verbeteren, pijn te verminderen en te voorkomen dat de klachten terug komen.

Typische klachten die door een manueel therapeut kunnen worden behandeld zijn hoofd- en nekpijn, rugpijn, pijn aan de ribben, heupklachten, duizeligheidsklachten en schouderklachten.

Echografie

Er wordt in de praktijk gebruik gemaakt van echografie van de gewrichten. Door echografie wordt er weefsel (zoals pezen, spieren, banden en slijmbeurzen) in beeld gebracht.

Dit wordt gebruikt als aanvullend onderzoek naast het fysiotherapeutische onderzoek. 
We vinden het belangrijk om gerichte zorg te kunnen leveren en door middel van echografie kunnen we zien wat de oorzaak van klachten kan zijn.

Er zijn veel klachten waarbij echografie kan worden ingezet. Denkt u bijvoorbeeld aan een peesblessure (een gescheurde pees of een verkalking), een spierblessure, vulling van de slijmbeurs, een verrekking op scheuring van de gewrichtsbanden en vermoeden van cystes.

Echografie

TARIEVEN

Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie, dan zorgen wij voor de declaratie. Indien u niet aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie, dan gelden de volgende tarieven en deze komen voor uw eigen rekening. Voor meer informatie over uw vergoeding, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of met ons.

Bij een eerste bezoek plannen wij een dubbele afspraak. Dit om voldoende tijd te hebben voor kennismaking, onderzoek, opstellen behandelplan en de eerste behandeling.

Indien u een gemaakte afspraak binnen 24 uur afzegt wordt het aangegeven tarief in rekening gebracht.

Screening, intake en onderzoek €49,50
Intake en onderzoek fysiotherapie na verwijzing €49,50
Screening, intake en onderzoek manueel therapie €49,50
Toeslag aan huis €15,00
Vervolgbehandeling fysiotherapie €37,50
Vervolgbehandeling manueel therapie €47,50
Niet nagekomen afspraak fysiotherapie €28,00
Niet nagekomen afspraak manueel therapie €35,50
Telefonische zitting €15

Zuiderkeerkring 209
2408 JZ Alphen a/d Rijn

M: 06-51978713
T: 0172–490592

E: mail@fysiokerkenzanen.nl
W: www.fysiokerkenzanen.nl

Openingstijden
Maandag – Donderdag: 08.00 – 20.00
Vrijdag:          08:00-17:00
Zaterdag:      Op afspraak

UW BERICHT....

ROUTE